top of page

BYLINKOVÉ MÁSLO Z JARNÍCH "PLEVELŮ"

Aktualizováno: 30. 4. 2019

Tohle je jeden z těch hodně jednoduchých, ale zdravých receptů. Který navíc vypadá nádherně.

Stačí vám kostka másla a pár "plevelů", které najdete na zahrádce nebo na louce.


A proč zrovna tyhle plevele?

Ptačinec: obsahuje vitamín C, A, B1, B2, B3 a také spoustu minerálů jako je kyselina křemičitá, draslík, žělezo, zinek, vápník, fosfor a selen

Pampelička: povzbuzuje proudění žlučí, posiluje zrak, detoxikuje, čistí krev a prospívá játrům.

Hluchavka: obsahuje zinek, křemík, železo a vápník.


Co budeme potřebovat?

- 100g másla

- 2 lžíce květů hluchavky

- 2 lžíce lístků z květů pampelišky

- 2 lžíce najemno nasekaných listů pampelišky

- 2 lžíce najemno nasekaného ptačince

- sůl

- pepř


Návod:

Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Pak přidáme sůl a pepř a pořádně rozmícháme. Nakonec přidáme "plevele" a znovu promýcháme. A je to. ;-)


1 484 zobrazení

コメント


bottom of page