Od té doby co jsem od mamky dostala domácí vegetu tak jsem se do ní naprosto zamilovala. Používám jí k dochucení polévek, omáček i zeleninových směsí a "bujón" už u nás doma nenajdete. Tak jsem mamku uprosila o recept.
Co budeme potřebovat:
- 5 velkých mrkví
- 2 velké petržele
- 1/4 celeru
- 3 velké jarní cibulky
- svazek pažitky
- svazek petrželky
- 3 lžičky kurkumy
Návod
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Rozprostřeme na pečící papír a pečeme v troubě na 60°C s pootevřenými dvířky, dokud nebude zelenina suchá (cca 7h). Jestli máte doma sušičku ovoce, tak určitě použijte tu. Bylinky nakrájíme nadrobno a usušíme na sítu nebo pečícím papíře přímo v bytě. Potom co bylinky budou suché a zelenina vychladlá, vše rozmixujeme nebo rozmělníme v hmoždíři. Nakonec přidáme kurkumu, promícháme a dáme do dózičky.
Ahoj, jaké je prosím výsledné množství z těchto ingrediencí? :-)